Aino Purhonen

Tanssinopettaja

baletti, lastentanssi

Aino Purhonen on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi valmistunut (2019) freelancer-tanssija, joka innostuu liikkeestä ja sen kautta kohtaamisesta.

Siivet tanssijuudelleen Aino on saanut Vantaan tanssiopistolta ja palaakin innolla kasvattiopistolleen uudessa roolissa. Tanssinopettajana Aino on työskennellyt Tanssikoulu Ketosella, Keravan tanssiopistolla sekä tanssiopisto Vinhassa. Lisäksi hän sijaistaa aktiivisesti Sibelius-lukion tanssilinjalla nykytanssin, baletin ja tanssihistorian opettajana. Tanssijana Aino on opintojensa aikana päässyt esiintymään niin suomalaisten kuin kansainvälistenkin koreografien teoksissa sekä työskentelemään taiteellisten työryhmien jäsenenä erilaisissa produktioissa. Tällä hetkellä Aino työskentelee osana IHANA-kollektiivia sekä esiintyjänä laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä.

Aino lähestyy tanssia kehollisen mielikuvittelun ajatuksesta käsin: Hänen tunneillaan ihmetellään, uppoudutaan, virittäydytään ja tartutaan liikkeen lumoon yhdessä – turvallista ja terveellistä tanssitekniikkaa unohtamatta. Tunneilla tanssia lähestytään erilaisten teknisten ja luovien harjoitusten kautta tanssijan ikä ja taitotaso huomioon ottaen. Luova, positiivinen ja omaäänisyyteen kannustava oppimisympäristö on Ainon opetuksen peruspilareita.

Vapaa-ajallaan Aino innostuu seikkailuista (oikeista ja keksityistä), kirjoittamisesta sekä rakkaasta harrastuksestaan sirkuksesta. Jonain päivänä hän osaa myös soittaa kitaraa.

Käytä kehollista mielikuvitustasi - ihmettele ja virittäydy liikkeen lumoon.

Tanssin ilo

Tanssi on parasta silloin kun se on samalla hauskaa ja kehittävää.

Yksilöllisyys

Huomiomme oppilaan omat tavoitteet, kehon ja eri ikäkausien kehityksen.

Oppilaslähtöisyys

Aktiivinen oppija on meillä keskiössä. Erilaisuus on rikkaus.

Luovuus

Tanssitaiteen ammattilaiset auttavat löytämään oman tavan tanssia.

Vuorovaikutus

Ryhmässä toimiminen, rakentavan palautteen saaminen ja antaminen.