Tanssilajit

Baletti

Innostu perinteestä

Baletti on näyttämötanssin lajeista vanhin. Sen liikekieli tavoittelee linjakkuutta, sulavuutta sekä keveyden ja vaivattomuuden illuusiota. Baletin teknikkaa on kehitetty jo vuosisatoja ja se tuo tanssijalle vartalonhallintaa, notkeutta ja voimaa.

Vantaan Tanssiopistossa voit opiskella balettia joko yleisen tai laajan oppimäärän mukaan. Laajan oppimäätän opinnot edellyttävät, että käyt vähintään kahdella balettitunnilla viikossa. Yleisen oppimäärän tunneilla voit käydä vain kerran viikossa. Katso alla olevasta tuntilistauksesta laajan ja yleisen oppimäärän tunnit ja valitse itsellesi sopiva tapa tanssia balettia.

Baletti on myös erinomainen tukilaji muille tanssin lajeille, ja sen voi aloittaa aikuisenakin. Aikuisten tunteja on alkeista jatkotasolle saakka. Baletin opiskelua voi syventää baletin extraluokilla, joihin oppilaat valitaan vuosittain valintakokeen kautta. Extraluokilla tarjolla on myös repertuaaritunteja, joilla harjoitellaan perinteisiä balettinumeroita.

 

Tyylit

Baletin lisäksi tarjoamme erikoistekniikoita kuten varvastekniikka ja karakteritanssi.

Baletti

Balettitunneilla harjoitellaan baletin tekniikkaa ja tyylinmukaista vaatimustasoa kasvattaen luokkatasolta toiselle. Tunneilla harjoitellaan sekä tangossa että keskilattialla linjakkaita ojennuksia, tasapainoa, piruetteja ja monipuolisia hyppyjä. Baletin kolmannella luokalla treenataan jo kahdesti viikossa. 

Varvastekniikka

Varvastekniikkatunti on tarkoitettu balettia 2 kertaa viikossa treenaaville lisätunniksi vahvistamaan varvastekniikkaa 7 -luokasta alkaen. Oppilaalla tulee olla opettajan arvioimat riittävät valmiudet varvastossutyöskentelyyn. Varvastekniikan esiintymiset tehdään varvastossuilla.

Karakteritanssi

Karakteritanssi tarkoittaa baletin liikekieleen perustuvaa näyttämölle muokattua kansantanssia. Tunnilla tanssitaan mm. suomalaisia, venäläisiä, espanjalaisia sekä etelä-ja itä-eurooppalaisia tansseja. Tunnilla käytetään tanssikenkiä, joissa on pieni korko. Tunnit soveltuvat baletin opiskelijoille.

Tunnit

Ilmoittaudu tunneille järjestelmämme kautta. Katso myös lukujärjestys ja hinnastomme.

Baletti 1.-10. luokat (laaja oppimäärä)

Baletti / edistyneet

Baletin yleinen oppimäärä

Baletti aikuiset (laaja ja yleinen oppimäärä)

Lasten baletti

Varvastekniikka

Repertuaari + varvastekniikka

Ilmoittautuminen 6.5.2024 alkaen lukuvuodelle 2024-2025.