Tanssilajit

Baletti

Innostu perinteestä

Baletti on näyttämötanssin lajeista vanhin. Sen liikekieli tavoittelee linjakkuutta, sulavuutta sekä keveyden ja vaivattomuuden illuusiota. Baletin teknikkaa on kehitetty jo vuosisatoja ja se tuo tanssijalle vartalonhallintaa, notkeutta ja voimaa.

Baletti on myös erinomainen tukilaji muille tanssin lajeille, ja sen voi aloittaa aikuisenakin. Aikuisten tunteja on alkeista jatkotasolle saakka. Baletin opiskelua voi syventää baletin extraluokilla, joihin oppilaat valitaan vuosittain valintakokeen kautta. Extraluokilla tarjolla on myös repertuaaritunteja, joilla harjoitellaan perinteisiä balettinumeroita.

Tyylit

Baletin lisäksi tarjoamme erikoistekniikoita kuten varvastekniikka ja karakteritanssi.

Baletti

Balettitunneilla harjoitellaan baletin tekniikkaa ja tyylinmukaista vaatimustasoa kasvattaen luokkatasolta toiselle. Tunneilla harjoitellaan sekä tangossa että keskilattialla linjakkaita ojennuksia, tasapainoa, piruetteja ja monipuolisia hyppyjä. Baletin kolmannella luokalla treenataan jo kahdesti viikossa. 

Varvastekniikka

Varvastekniikkatunti on tarkoitettu balettia 2 kertaa viikossa treenaaville lisätunniksi vahvistamaan varvastekniikkaa 7 -luokasta alkaen. Oppilaalla tulee olla opettajan arvioimat riittävät valmiudet varvastossutyöskentelyyn. Varvastekniikan esiintymiset tehdään varvastossuilla.

Karakteritanssi

Karakteritanssi tarkoittaa baletin liikekieleen perustuvaa näyttämölle muokattua kansantanssia. Tunnilla tanssitaan mm. suomalaisia, venäläisiä, espanjalaisia sekä etelä-ja itä-eurooppalaisia tansseja. Tunnilla käytetään tanssikenkiä, joissa on pieni korko. Tunnit soveltuvat baletin opiskelijoille.

Tunnit

Ilmoittaudu tunneille järjestelmämme kautta. Katso myös lukujärjestys ja hinnastomme.

Baletti 1.-9. luokat

Baletti / edistyneet

Baletti / aikuiset

Lasten baletti

Varvastekniikka

Repertuaari + varvastekniikka