Tanssilajit

Kehonhuolto

Keho kuntoon

Kehonhuoltotunnit ovat erinomainen tapa huolehtia oman kehon hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Tanssin oheislajeina ne tukevat tanssiharjoittelua, mutta toimivat yhtä hyvin perusliikuntatunteina kaikille. Viikoittainen harjoittelu kehittää voimaa ja liikkuvuutta, rauhallinen keskittynyt työskentely lisää kehon ja mielen tasapainoa.

Lajit

Tarjoamme joogaa, pilatesta, tanssijan oheistreeniä ja barrea.

Pilates

Pilates on kehonhallintajärjestelmä, jonka avulla parannetaan ryhtiä, voimatasapainoa sekä liikkuvuutta. Turvallinen kehoa huoltava laji sopii myös niille, jotka eivät ole aikaisemmin harrastaneet liikuntaa. Tanssin harrastajille hyvä lisätreeni, joka tukee erityisesti tanssissa vaadittavaa kehon hallintaa.

Jooga

Jooga on ikivanha alunperin intialainen menetelmä terveyden ja hyvinvoinnin kohentamiseksi. Asanat l. jooga-asennot vahvistavat, kehittävät liikkuvuutta ja parantavat kehonhallintaa. Joogatunneilla opit asanoiden tarkat (= terveelliset) linjaukset. Käytämme apuvälineitä, kuten seinää, palikoita, vyötä ja tuoleja tarvittaessa. Niiden avulla asanoita voidaan varioida ja mahdollistaa erilaisiin tarkoituksiin ja erilaisille oppilaille. Tuntien sisältö ja teema vaihtuvat viikottain. Joogatunnilla on yleensä jokin punainen lanka, joka linkittää asanat toisiinsa.

Tanssijan oheistreeni

Tanssijan oheistreeni tunti sopii sekä balettia että nyky / jazztanssia treenaaville oppilaille. Tunnilla keskitytään mm. jalkojen aukikiertoon, tukijalan vahvistamiseen, jalan ojennuksiin ja linjauksiin, keskivartalon tuen parantamiseen. Hieno mahdollisuus saada lisätreeniä ja tukea omaan lajiin!

Barre

Barre on koko kehon kokonaisvaltainen treeni, joka tehdään balettitankoa eli barrea apuna käyttäen. Tunnilla vahvistetaan erityisesti syviä tukilihaksia – keskivartaloa, reisiä ja pakaroita, eli juuri niitä lihaksia, joita istumapainotteinen elämäntapamme laiminlyö. 

Progressing Ballet Technique

PBT – Progressing Ballet technique – on keskivartalon voiman ja kehon oikean linjauksen hakemiseen keskittyvä tekniikka, jossa käytetään lisänä kuminauhoja ja eri kokoisia palloja. Kehoa vahvistavat ja venyttävät liikkeet hyödyttävät kaikkien tanssilajien harrastajia ja tunti sopii hyvin viikon kehonhuoltotunniksi ja oheisharjoitteluksi.

Tunnit

Ilmoittaudu tunneille järjestelmämme kautta. Katso myös lukujärjestys ja hinnastomme.

Pilates

Jooga

Tanssijan oheistreeni

Barre

Progressing Ballet Technique