Tanssilajit

Kehonhuolto

Keho kuntoon

Kehonhuoltotunnit ovat erinomainen tapa huolehtia oman kehon hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Tanssin oheislajeina ne tukevat tanssiharjoittelua, mutta toimivat yhtä hyvin perusliikuntatunteina kaikille. Viikoittainen harjoittelu kehittää voimaa ja liikkuvuutta, rauhallinen keskittynyt työskentely lisää kehon ja mielen tasapainoa.

Lajit

Tarjoamme joogaa, pilatesta, tanssijan oheistreeniä ja barrea.

Pilates

Pilates on kehonhallintajärjestelmä, jonka avulla parannetaan ryhtiä, voimatasapainoa sekä liikkuvuutta. Turvallinen kehoa huoltava laji sopii myös niille, jotka eivät ole aikaisemmin harrastaneet liikuntaa. Tanssin harrastajille hyvä lisätreeni, joka tukee erityisesti tanssissa vaadittavaa kehon hallintaa.

Senioreiden pilates

Senioreiden Pilates on kehonhuoltotekniikka, jonka avulla harjoitetaan liikkuvuutta, kehotietoisuutta ja keskivartalon hallintaa. Senioreiden Pilates on turvallinen kehoa huoltava laji, jossa otetaan erityisesti huomioon osallistujan fyysiset lähtökohdat. Tunneilla edetään rauhallisesti osallistujien lähtötason mukaan.

Jooga

Jooga on ikivanha alunperin intialainen menetelmä terveyden ja hyvinvoinnin kohentamiseksi. Asanat l. jooga-asennot vahvistavat, kehittävät liikkuvuutta ja parantavat kehonhallintaa. Joogatunneilla opit asanoiden tarkat (= terveelliset) linjaukset. Käytämme apuvälineitä, kuten seinää, palikoita, vyötä ja tuoleja tarvittaessa. Niiden avulla asanoita voidaan varioida ja mahdollistaa erilaisiin tarkoituksiin ja erilaisille oppilaille. Tuntien sisältö ja teema vaihtuvat viikottain. Joogatunnilla on yleensä jokin punainen lanka, joka linkittää asanat toisiinsa.

Barre

Barre on koko kehon kokonaisvaltainen treeni, joka tehdään balettitankoa eli barrea apuna käyttäen. Tunnilla vahvistetaan erityisesti syviä tukilihaksia – keskivartaloa, reisiä ja pakaroita, eli juuri niitä lihaksia, joita istumapainotteinen elämäntapamme laiminlyö. 

Voimabarre

Voimabarre-tunti on energinen ja tehokas koko kehoa sopivasti haastava treenitunti. Tunti lainaa baletin elementeistä muodostaen voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa kehittävän harjoituksen. Käytämme tunnilla kevyitä käsipainoja ja kuminauhoja treenin tueksi. Voit odottaa monipuolista ja hikistä harjoitusta, joka haastaa sekä kehoa että mieltä.

Äiti-vauva Pilates + Barre

Äiti ja vauva pilates&barre-tunnilla keskitytään äitien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tunnilla tehdään synnytyksestä palauttavia, kehoa vahvistavia ja avaavia pilates-harjoitteita sekä myös sykettä nostattava barre-osuus. Tunnille ovat tervetulleita kaikki äidit (jälkitarkastuksen jälkeen) ja vauvat n. 2-3 kk:n iästä vuoden ikään saakka. Äideille pyritään antamaan keskittymismahdollisuus omaan tekemiseen ja vauvat huomioidaan tarpeen mukaan.

Tanssijan oheistreeni

Tanssijan oheistreeni tunti sopii sekä balettia että nyky / jazztanssia treenaaville oppilaille. Tunnilla keskitytään mm. jalkojen aukikiertoon, tukijalan vahvistamiseen, jalan ojennuksiin ja linjauksiin, keskivartalon tuen parantamiseen. Hieno mahdollisuus saada lisätreeniä ja tukea omaan lajiin!

Dynamic Stretch

Dynamic stretch-tunnilla keskitymme rentouttaviin ja kehoa huoltaviin venytyksiin, jotka parantavat liikkuvuutta ja lievittävät lihasjännityksiä. Tunnilla käydään läpi koko keho hengitystä kuunnellen, sekä käyttäen apuna välineitä kuten kuminauhoja. Voit odottaa lähteväsi tunnilta sekä energisoituneena että rauhallisena. 

Progressing Ballet Technique

PBT – Progressing Ballet technique – on keskivartalon voiman ja kehon oikean linjauksen hakemiseen keskittyvä tekniikka, jossa käytetään lisänä kuminauhoja ja eri kokoisia palloja. Kehoa vahvistavat ja venyttävät liikkeet hyödyttävät kaikkien tanssilajien harrastajia ja tunti sopii hyvin viikon kehonhuoltotunniksi ja oheisharjoitteluksi.

Sweat Street

Sweat Street-tunnilla treenataan hyvän musiikin tahtiin street-lajien tunnelmissa. Tämä energinen tunti pitää sykkeen korkealla ja tunnelman katossa, yhdistäen tanssin ja kuntoharjoittelun parhaat puolet. Tunnille voi osallistua myös ilman aikaisempaa tanssikokemusta. 

Tunnit

Ilmoittaudu tunneille järjestelmämme kautta. Katso myös lukujärjestys ja hinnastomme.

Pilates

Äiti ja vauva
Pilates&Barre

Seniorien pilates

Tanssijan oheistreeni

Jooga

Barre

Voimabarre

Progressive Ballet Technique

Dynamic stretch

Sweat street

Ilmoittautuminen 6.5.2024 alkaen lukuvuodelle 2024-2025.