Tanssilajit

Lasten tanssitunnit

Harrastamisen riemua

Tanssi on lapselle riemukas ja monipuolinen harrastus, joka kehittää liikunnallisia valmiuksia ja vahvistaa kasvavien taitojen myötä itseluottamusta. Ryhmässä toimiminen opettaa sosiaalisia taitoja ja luovat harjoitteet siivittävät mielikuvituksen lentoon.

Lasten tanssitunnit tarjoavat tanssi-ilmaisua ja tekniikkaa ikäkauteeen sopivassa muodossa. Mielikuvitusta ja luovuutta ruokkivien harjoitusten avulla lapsi oppii oman kehon tuntemusta ja hallintaa. Perusliikuntataidot vahvistuvat ja luovat pohjaa monenlaiseen liikuntaan. Reipas meno ja punaiset posket kuuluvat asiaan, ja iloinen mieli on tavoitteista tärkeimpiä!

Tyylit

Valitse lapsesi ikäkauteen ja kiinnostuksiin sopiva tanssitunti.

Lapsi ja aikuinen -tunnit (2-4v)

Lapsen ja aikuisen yhteinen tanssituokio, jossa koetaan yhdessä tekemisen, liikkeen ja leikin riemua sekä kiireetöntä yhdessäoloa. Kehokontaktin ja kosketuksen sekä erilaisten tanssi- ja liikeharjoitusten kautta syvennetään lapsen ja vanhemman vuorovaikutussuhdetta. Tunneilla on monipuolista musiikkia, loruja ja pieniä tanssisommitelmia.

Tunti soveltuu lapsille kahdesta neljään ikävuoteen ja heidän vanhemmilleen tai muille läheisille aikuisille. Tanssin peruselementit ja tanssi harrastuksena tulevat tutuiksi. Tästä on matala kynnys siirtyä myöhemmin omalle tanssitunnille.

Lasten tanssi (3-6v)

Lastentanssi johdattaa lapsen lempeästi tanssin maailmaan ja sopii hänen ensimmäiseksi omaksi harrastuksekseen. Tanssin tutustutaan turvallisessa ilmapiirissä leikinomaisin harjoituksin ja lapsentahtisen toiminnan kautta.

Tunneilla lapsi tutustuu oman kehonsa mahdollisuuksiin ja liikunnallisiin kykyihinsä mielikuvitusta ja luovuutta unohtamatta. Oppisisältöinä ovat tärkeät perusliikuntataidot, tanssitekniikan alkeet, tanssi-ilmaisun välineet, ryhmässä toimimisen valmiudet sekä tottuminen esiintymiseen. Tunneilla harjoiteltavat laukat, loikat, pyörimiset ja kuperkeikat jalostuvat ja tarkentuvat myöhemmin tanssitekniikaksi.

Tanssiharrastus kehittää keskittymiskykyä, opettaa pitkäjänteisyyttä ja tukee oppimisvalmiuksien kehittymistä. Tanssin ilo ja riemu sekä terveen itsetunnon tukeminen painottuvat tunneilla. Lastentanssitunnilta saa hyvät valmiudet jatkaa tanssiharrastusta vaikka klassisen baletin, nykytanssin tai jazzin parissa 7-vuotiaana.

Lasten baletti (5-6v)

Baletin voi valita tanssilajikseen 5-vuotiaasta eteenpäin. Lasten balettitunneilla tutustutaan baletin maailmaan ja tanssin perusteisiin ikäkaudelle sopivin leikinomaisin keinoin. Baletin tekniikan pohjaksi tarvittavia perusliikuntataitoja vahvistetaan sekä harjoitellaan tilan hahmottamista, rytmiikkaa, musiikin kuuntelemista ja ilmaisullisuutta.

Tunneilla harjoiteltavat laukat, loikat, pyörimiset ja ojennukset jalostuvat myöhemmin klassisen baletin tekniikaksi. Opitaan toimimaan niin ryhmässä, pareittain kuin itsenäisestikin. Uskallusta esiintymiseen harjoitellaan tuntien yhteydessä ja opiston näytöksissä.

Tanssin ilo ja riemu sekä terveen itsetunnon tukeminen painottuvat tunneilla. Tanssiharrastus kehittää keskittymiskykyä, opettaa pitkäjänteisyyttä ja tukee oppimisvalmiuksia. Opetus antaa hyvät valmiudet siirtyä jatkamaan tanssiharrastusta klassisen baletin, nykytanssin tai jazzin parissa 7-vuotiaana.

Kuvatanssi

Olemme opetaneet kuvatanssia yhteistyössä Vantaan kuvataidekoulun kanssa jo 20 vuoden ajan. Kuvatanssitunnilla oppilaat samaa teemaa liikkeen ja kuvan tekemisen kautta. Tanssin opetuksessa syvennytään nykytanssin tekniikkaan ikäkaudelle sopivassa muodossa. Improvisaatio ja luova ilmaisu ovat tärkeässä osassa. Kuvataidetta opiskellaan monipuolisesti mm. piirtämällä, maalaamalla, muovailemalla ja valokuvaamalla. 

Vauvatanssi 2-12kk + aikuinen

Vauvatanssissa aikuinen ja vauva yhdessä pääsevät nauttimaan tanssin riemusta. Tunneilla keinutellaan, pyörähdellään ja lorutellaan, sekä tehdään myös kehonhuollollisia kehoa avaavia ja vahvistavia harjoitteita aikuiselle. Näillä tunneilla nauttivat niin vauvat kuin vanhemmatkin!

Taaperotanssi 1-2v. + aikuinen

Taaperotanssi on 1-2-vuotiaan lapsen ja aikuisen yhteinen tanssihetki. Tunneilla koetaan yhdessä tekemisen riemua, tanssitaan, jumpataan, lorutellaan ja tutustutaan erilaisiin välineisiin vaihtelevien aiheiden ja musiikin parissa. Tunneista nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin!

Tunnit

Ilmoittaudu tunneille järjestelmämme kautta. Katso myös lukujärjestys ja hinnastomme.

Lastentanssi

Lapsi 2-4v + Aikuinen

Poikien tunnit

Kuvatanssi

Lasten baletti

Vauvatanssi 2-12kk

Taaperotanssi 1-2v

Äiti ja vauva Pilates & Barre

Ilmoittautuminen 6.5.2024 alkaen lukuvuodelle 2024-2025.