Tanssilajit

Jazztanssi

Rakkaudesta rytmiin

Jazztanssi on rytmiä rakastavan tanssijan lempilaji. Siinä korostuvat tanssijan suhde musiikkiin sekä erilaiset liikelaadut, kuten aksentit ja venyvä liike.

Jazztanssitunneilla harjoitellaan ikäryhmän mukaan sopivasti haastavaa liikettä, kehonhallintaa ja ilmaisua. Tunneilla kehitetään jazztanssin tekniikkaa ja taitoja (mm. piruetit, jalannostot ja -heitot, hypyt). Tärkeää on myös oppilaan luovuutta ja omaa ilmaisua tukevat harjoitteet sekä improvisaation tuominen luontevaksi osaksi tanssia.

Nuorimpien oppilaiden kanssa rakennetaan tanssiteknisiä ja motorisia taitoja jazzmaustein. Edistyessään jazztanssija oppii niin herkkää ja räjähtävääkin liikettä.

HUOM! Tällä hetkellä hyväksymme ilmoittautumisia kevätlukukaudelle 2023.

Tyylit

Tuntivalikoimaamme kuuluu jazztanssin lisäksi  Show Jazz.

Jazztanssi

Tuntien keskeinen sisältö on jazztanssin tekniikan harjoitteleminen ja taitojen (mm. piruetit, jalannostot ja -heitot sekä hypyt) kehittäminen. 

Edistyessään jazztanssija oppii liikkeen venyvyyttä, aksentteja, pehmeää liikettä herkästi ja voimakasta liikettä räjähtävästi.

Lyrical Jazz

Lyrical jazzia voi kuvailla lyyriseksi ja vahvasti musiikkia kuuntelevaksi tanssilajiksi. Tässä lajissa yhdistyvät eri tanssilajien tekniikat. Tunneilla harjoitellaan mm. piruetteja, hyppyjä ja lattiatasossa liikkumista. Tunnit soveltuvat parhaiten jazztanssin perusteet jo hallitseville tanssijoille. EI TUNTEJA LUKUVUONNA 2022-23.

Show Jazz

Showjazzissa yhdistyy jazztanssin rytmikkyys ja showtanssin näyttävyys. Jazztanssitekniikkaa harjoitellaan ikäkaudelle sovelletussa muodossa ja lisänä tulevat showelementit; opetellaan mm. nopeita ja teräviä liikkeitä, eläytymistä musiikkiin, taitoen karttuessa harjoitellaan nostoja sekä isoja hyppyjä. Musiikki tunnilla on monipuolista.

Showtanssi

Showtanssitunneilla lämmitetään keho kokonaisvaltaisesti, tanssitaan vauhdikkaasti ja harjoitellaan matalla kynnyksellä esiintymistä muille pareittain ja ryhmän kanssa. Tunneilla etsitään sarjojen ja improvisaation kautta tapoja ilmaista keholla yksittäisiä ideoita, ajatuksenvirtaa ja draamankaaria. Sarjojen teemat saattavat olla runollisia tai elokuvamaisia, ja niitä tanssitaan muutamien viikkojen ajan ennen kuin aloitetaan uuden tarinan parissa.

Tunnit

Ilmoittaudu tunneille järjestelmämme kautta. Katso myös lukujärjestys ja hinnastomme.

Jazztanssi