Tanssilajit

Jazztanssi

Rakkaudesta rytmiin

Jazztanssi on rytmiä rakastavan tanssijan lempilaji. Siinä korostuvat tanssijan suhde musiikkiin sekä erilaiset liikelaadut, kuten aksentit ja venyvä liike.

Jazztanssitunneilla harjoitellaan ikäryhmän mukaan sopivasti haastavaa liikettä, kehonhallintaa ja ilmaisua. Tunneilla kehitetään jazztanssin tekniikkaa ja taitoja (mm. piruetit, jalannostot ja -heitot, hypyt). Tärkeää on myös oppilaan luovuutta ja omaa ilmaisua tukevat harjoitteet sekä improvisaation tuominen luontevaksi osaksi tanssia.

Nuorimpien oppilaiden kanssa rakennetaan tanssiteknisiä ja motorisia taitoja jazzmaustein. Edistyessään jazztanssija oppii niin herkkää ja räjähtävääkin liikettä.

Tyylit

Tuntivalikoimaamme kuuluu jazztanssin lisäksi  Show Jazz.

Jazztanssi

Tuntien keskeinen sisältö on jazztanssin tekniikan harjoitteleminen ja taitojen (mm. piruetit, jalannostot ja -heitot sekä hypyt) kehittäminen. 

Edistyessään jazztanssija oppii liikkeen venyvyyttä, aksentteja, pehmeää liikettä herkästi ja voimakasta liikettä räjähtävästi.

Lyrical Jazz

Lyrical jazzia voi kuvailla lyyriseksi ja vahvasti musiikkia kuuntelevaksi tanssilajiksi. Tässä lajissa yhdistyvät eri tanssilajien tekniikat. Tunneilla harjoitellaan mm. piruetteja, hyppyjä ja lattiatasossa liikkumista. Tunnit soveltuvat parhaiten jazztanssin perusteet jo hallitseville tanssijoille.

Show Jazz

Showjazzissa yhdistyy jazztanssin rytmikkyys ja showtanssin näyttävyys. Jazztanssitekniikkaa harjoitellaan ikäkaudelle sovelletussa muodossa ja lisänä tulevat showelementit; opetellaan mm. nopeita ja teräviä liikkeitä, eläytymistä musiikkiin, taitoen karttuessa harjoitellaan nostoja sekä isoja hyppyjä. Musiikki tunnilla on monipuolista.

Showtanssi

Showtanssi yhdistelee muun muassa jazz-, nyky- ja streettanssin elementtejä. Lopputuloksena on ilmaisuvoimainen ja monipuolinen laji, jonka koreografiat sisältävät usein näyttäviä elementtejä, taitotason mukaisia temppuja ja muodostelmia. Tunneilla harjoitellaan myös perustekniikkaa kuten jalkojen ojennuksia, piruetteja ja isolaatioita. Tarinallisuus ja erilaiset teemat ovat vahvasti läsnä työskentelyssä.

Tunnit

Ilmoittaudu tunneille järjestelmämme kautta. Katso myös lukujärjestys ja hinnastomme.

Jazztanssi

Lyrical Jazz

Showjazz

Showtanssi

Ilmoittautuminen 6.5.2024 alkaen lukuvuodelle 2024-2025.