Merja Snellman

Rehtori

merja.snellman@vantaantanssiopisto.fi
050 591 8709

Merja Snellman on valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta vuonna 1991 ja tanssinopettajaksi Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta 1997. Hän on toiminut nykytanssin opettajana sekä ammattiin johtavissa että taiteen perusopetusta antavissa oppilaitoksissa. Merja on myös Somatic Pilates- ja Yamuna Body Rolling -ohjaaja.

Kahdenkymmenen vuoden työuraan tanssin parissa on mahtunut myös koreografin ja tanssijan töitä. Tanssitaiteilijan työnsä rinnalla Merja on koko ajan työskennellyt myös tanssialan hallinnollisissa tehtävissä, mm. toiminut rehtorina Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa ja Vapaassa Tanssikoulussa sekä ollut mukana opetussuunnitelmatyössä sekä oppilaitostasolla että Opetushallituksen työryhmissä. Vantaan Tanssiopiston rehtorina Merja on työskennellyt elokuusta 2018.

Merja on toiminut myös useissa tanssialan luottamustehtävissä, mm. Tanssin tiedotuskeskuksen hallituksen puheenjohtajana lähes kymmenen vuotta. Moninaiset kiinnostuksen kohteet näkyvät myös Merjan vapaa-ajan harrastuksissa: hän lukee kaunokirjallisuutta sekä erityisesti kaikkea kehon toimintaan ja huoltoon liittyvää, värkkäilee käsillään kaikenlaista, kuuntelee monenlaista musiikkia ja innostuu jatkuvasti milloin mistäkin, viimeisimpänä argentiinalaisesta tangosta.

Dance, dance, otherwise we are lost.

Tanssin ilo

Tanssi on parasta silloin kun se on samalla hauskaa ja kehittävää.

Yksilöllisyys

Huomiomme oppilaan omat tavoitteet, kehon ja eri ikäkausien kehityksen.

Oppilaslähtöisyys

Aktiivinen oppija on meillä keskiössä. Erilaisuus on rikkaus.

Luovuus

Tanssitaiteen ammattilaiset auttavat löytämään oman tavan tanssia.

Vuorovaikutus

Ryhmässä toimiminen, rakentavan palautteen saaminen ja antaminen.