Skip to content

Nora Liimatainen: Tanssituntien opit käyttöön juristin työssä

Olen tällä hetkellä gradua vaille valmis oikeustieteiden maisteri. Erityisalani on yritysjuridiikka. Opintojen viimeistelyn ohessa toimin juristiharjoittelijana asianajotoimistossa. Tanssi tanssina on jäänyt pois arjesta mutta kuntoliikunta kuten nyrkkeily, jooga ja kuntosaliharjoittelu ovat tulleet tilalle. Tanssiharjoittelu ja esitykset olivat kuitenkin iso osa arkeani monta vuotta, ja usein muistelen lämmöllä aikoja Vantaan Tanssiopistossa ja Opetusteatteri Rikassa.

Tanssien arasta tytöstä rohkeaksi nuoreksi

Aloitin Leena Porrin ja Ninni Perkon nykytanssitunneilla noin 10-vuotiaana. Kaikki muutkin ihanat opettajat tulivat jatkossa tutuiksi. Opetusteatteri Rikassa olin 2011-2013. Anna-Maria Vairio oli varsinkin meille rikkalaisille lämmin äitihahmo. 

Minulla oli taitoluistelutaustaa ja tulin ensimmäiselle tanssitunnilleni kaverin mukana. Olin ihan valtavan ujo, ja äiti varoittelikin aina erikseen opettajia, että tuo meidän Nora ei aina oikein tykkää esiintymisestä! Minun koko tanssiharrastus-tarinani on kehittymistä ujosta ja arasta tytöstä itseensä luottavaksi ja rohkeaksi nuoreksi. Pidin Vantaan Tanssiopiston omaa ilmaisua ja omia vahvuuksia kannustavasta ilmapiiristä. Niin siinä lopulta kävi, että tanssiminen rytmitti arkea ihan täydellisesti. Kaikki muut menot suunniteltiin tanssin ehdoilla. Pääsin mukaan Rikka-ryhmään ja me oltiin vahva ryhmä, olimme yhdessä hyviä. Tuimme toisiamme, intensiiviset kokemukset yhdistivät niin, että edelleen olemme ystäviä. Tuntuu kuin kenelle tahansa rikkalaiselle voisin soittaa koska tahansa. Esiintymis- ja treenimatka Taiwanin DaCi-konferenssiin 2012 on jäänyt mieleen isona Rikka-kokemuksena.

Tästä hetkestä tarkasteltuna tanssiharrastuksen vahvin kokemus on oikeastaan kokemus Rikasta työyhteisönä. Yhdessä tekeminen, toisten tukeminen, erilaisuuden salliminen ovat sellaisia kokemuksia, jotka kantavat missä hyvänsä työssä tai tehtävässä. Toivon, että edelleenkin samat hyvät työskentelytavat jatkuvat Vantaan Tanssiopistossa.

Tanssista eväitä juristin työhön

Harkitsin kyllä tanssinopettajuuttakin yhtenä jatko-opintomahdollisuutena, mutta akateemiset alat ja korkeakouluopiskelu ovat myös koko ajan kiinnostaneet tosi paljon. Pyrinkin Turun AMK:n tanssinopettajalinjalle ja myös Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan, jonne sitten pääsin. Itsensä kehittäminen ja haastaminen ovat minulle tärkeitä asioita, ja loppuviimeksi tuntui siltä, että akateemisella alalla raja ei tulisi niin nopeasti vastaan. Tanssin koen haastavammaksi tästä jatkuvan kehittymisen näkökulmasta tarkasteltuna.

Juristin työssä on todella suuri hyöty tanssitunneilla ja -harjoituksissa opitusta keskittymis- ja ilmaisukyvystä. Juristi joutuu ilmaisemaan itseään niin suullisesti kuin kirjallisesti sekä katsomaan asioita eri näkökulmista ilman ennakkoluuloja. Kaikki tuttuja asioita tanssin parista.

Uusia näkökulmia ja taukoja arjesta

Tanssi antaa katsojalle mahdollisuuden nähdä yksilöllisiä ja yhteiskunnallisia asioita käsiteltynä eri näkökulmasta kuin tavallisesti. Aiheet voivat olla isoja tai pieniä, ilmastonmuutoksesta henkilökohtaisiin aiheisiin. Paitsi informaatiota tanssi tarjoaa minulle myös tauon normiarjesta. Joskus on tarpeen olla täysin nollatilassa tai nähdä ja tuntea asia esitettynä ihan jotenkin muuten. Tanssista voi nauttia niin taiteena, informaationa kuin pakopaikkanakin.

Haastattelu: Hannele Niiranen

Jaa tämä

Lue lisää

Uutiset

Hyvää kesää!

Vantaan Tanssiopisto on loikannut kesälaitumille! Toimisto on suljettu ajalla 14.6.-28.7., mutta luemme toki viikoittain sähköpostia vto(ät)vantaantanssiopisto.fi. Kiireellisissä asioissa kannattaa tavoitella rehtoria puhelimitse tai sähköpostitse. Kiitos

Uutiset

RIKKA RYHMÄT RAATIKOLLA

Esitykset Raatikon näyttämöllä. Osoite: Silkkitehtaantie 5, Tikkurila. Pe 7.6. klo 19 ensi-ilta La 8.6. klo 15 ja klo 19 LIPUT 10€ ja 15€ Lipunmyyntiin tästä

Tanssista harrastus?

Tutustu tarjoamiimme tanssilajeihin ja valitse omasi.