Susanna Veijalainen

Tanssinopettaja

nykytanssi, jazz, showjazz, dancemix, pilates

Susanna Veijalainen-Sipilä on valmistunut tanssinopettajaksi ja tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 1990 sekä suorittanut opettajan pedagogiset opinnot, kasvatustieteen aineopinnot 2004. Susanna on myös valmistunut Pilatesohjaajaksi MP-instituutista 2005.

Tanssinopettajan työn lisäksi hän on työskennellyt tanssijana sekä tehnyt monia koreografioita niin tanssin ammattilaisille kuin tanssin harrastajille. Hänen koreografioitaan on esitetty mm. Zodiakissa, Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen laitoksella, Täydenkuun tanssifestivaaleilla, Helsingin Juhlaviikoilla ja Liikkeellä Marraskuussa festivaaleilla.

Hän on osallistunut myös koreografiakilpailuihin, mm. STTL:n koreografiakilpailu (2. sija), The International Choreography Competition in Groningen (Special Price), Pyhäjärven koreografiakatselmus (kiertuepalkinto) sekä kansainvälinen soolokoreogrfiakilpailu Stuttgartissa. Hän on myös Suomusalmiryhmän (Improvisoidun tanssin ja musiikin ryhmä) tanssija sekä perustajajäsen.

Vantaan Tanssiopiston lisäksi hän on opettanut nykytanssia sekä tehnyt koreografoita myös muissa taiteen perusopetusta antavissa oppilaitoksissa sekä ammattiin tähtäävissä oppilaitoksissa kuten Turun ammattikorkeakoulussa sekä Teatterikorkeakoulussa pedagogiikan laitoksella. Hän on toiminut tanssinopettajana ja pilatesohjaajana mm. Yliopiston liikuntakeskuksessa Unisportissa.

Tanssissa yhdistyy mielekkäällä tavalla monta asiaa; liike, musiikki, luovuuus, oppiminen, sosiaalisuus ja esiintyminen. Tanssissa voi aina kehittyä lisää ja löytää uusia kiinnostuksen sekä kehittymisen alueita. Tanssin fyysinen puoli kehittää mm. kuntoa ja motorisia taitoja. Tanssin taidepuoli opettaa luovuutta ja esiintymistä. Tätä tanssin monimuotoisuutta ja monipuolisuutta Susanna haluaa tuoda opetuksessaan esiin.

Nykytanssitunneilla liikemateriaali on vaihtelevaa; liikutaan eri tasoissa lattiatasosta isoihin hyppyihin, haetaan omaa liikkumisen tapaa sekä isompien oppilaiden kanssa harjoittellaan parin kanssa tehtäviä pieniä nostoja. Jazztanssitunnilla korostuu tanssin ja musiikin yhteys sekä jazztanssin eri tekniikat. Susannan tanssitunnilla korostuu liikkumisen ja tanssimisen moninaisuus; tekniikka, improvisaatio, kehonhuolto, ilmaisu, koreografioiden opettelu ja esiintyminen. Tanssi on ennekaikkea liikumisen ja tanssimisen iloa.

”The dance is strong magic. The body can fly without wings. It can sing without voice. The dance is strong magic. The dance is life.”-Pearl Primus

Vapaa-aikanaan Susanna lukee, ulkoilee, käy tanssitunneilla ja vaihdellen eri liikuntatunneilla sekä viettää aikaa perheensä parissa.

Ja sitten esityksen alkupaikat ja esitys uudestaan läpi!

Tanssin ilo

Tanssi on parasta silloin kun se on samalla hauskaa ja kehittävää.

Yksilöllisyys

Huomiomme oppilaan omat tavoitteet, kehon ja eri ikäkausien kehityksen.

Oppilaslähtöisyys

Aktiivinen oppija on meillä keskiössä. Erilaisuus on rikkaus.

Luovuus

Tanssitaiteen ammattilaiset auttavat löytämään oman tavan tanssia.

Vuorovaikutus

Ryhmässä toimiminen, rakentavan palautteen saaminen ja antaminen.