Venla Mustonen

Tanssinopettaja

street, lyrical jazz

Venla on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi Trinity Laban – yliopistosta Lontoosta 2016. Tätä ennen Venla on käynyt tanssilukion Kuopiossa ja harrastanut laajasti eri tanssilajeja, sekä kontrabasson soittoa. Musikaalisuus, kulttuurillinen konteksti ja rytmi ovatkin tärkeitä osa-alueita Venlan tunnilla, tanssitekniikan ja hyvän fiiliksen ohella.

Valmistumisensa jälkeen Venla on mm. opiskellut flying low- ja passing through- tekniikoita David Zambranon kanssa, opettanut Cunningham-tekniikkaa Outokummun Riveriassa, esiintynyt tanssijana, sekä luonut tanssiteoksia yksin ja yhteistyössä tanssi-ja muiden taiteilijoiden kanssa. Venla on myöskin työskennellyt street-opettajana Nurmijärven Tanssiopistolla ja Järvenpään opistolla, opettanut lastentanssia tanssikoulu Estradalla ja sijaistanut runsaasti eri lajien ja ikäryhmien tunteja ympäri pääkaupunkiseutua.

Tanssissa Venlaa kiehtoo se, kuinka välitön, henkilökohtainen ja uniikki instrumentti ihmiskeho on taiteen ilmaisijana, ja kuinka kokonaisvaltaisia ja laajoja kokemusmaailmoja tanssiminen avartaa.

Vapaa-ajallaan Venla sumuttelee kasvejaan, hikoilee mielellään jumpassa, fiilistelee musiikkia ja tanssiliikkeitä afrobeatsistä abstraktiin ja juo paljon kahvia.

Ihmiskeho on välitön, henkilökohtainen ja uniikki instrumentti.

Venla Mustonen

Tanssin ilo

Tanssi on parasta silloin kun se on samalla hauskaa ja kehittävää.

Yksilöllisyys

Huomiomme oppilaan omat tavoitteet, kehon ja eri ikäkausien kehityksen.

Oppilaslähtöisyys

Aktiivinen oppija on meillä keskiössä. Erilaisuus on rikkaus.

Luovuus

Tanssitaiteen ammattilaiset auttavat löytämään oman tavan tanssia.

Vuorovaikutus

Ryhmässä toimiminen, rakentavan palautteen saaminen ja antaminen.