Eevamari Kitti

Tanssinopettaja

baletti

Eevamari on tanssinut aina. Nelivuotiaana alkanut tanssiharrastus vei hänet Teatterikorkeakouluun ja vasta perustetun tanssitaiteen laitoksen ensimmäiselle vuosikurssille tanssijaopintoihin 1983. Eevamari valmistui tanssitaiteen maisteriksi 1987, työskenteli sen jälkeen tanssijanaTanssiteatteri Raatikossa 1987–1997. Hän on esiintynyt mm. Jorma Uotisen, Marjo Kuuselan, Richard Wherlockin, Marja Korholan ja Michel D’Auzonin teoksissa. 

Tanssijantyöstä Eevamari siirtyi opettajaksi ja onkin kuulunut Vantaan Tanssiopiston opettajakuntaan siitä lähtien. Hän on opettanut vuosien varrella niin nykytanssia, jazzia kuin balettiakin kaiken ikäisille oppilaille aina vasta-alkajista ammattilaisiin. Eevamarin koreografiaa on nähty VTO:n oppilaille tehdyissä teoksissa Talviuni, Uponnut merimies ja Kaalimaan vartijat.  Koulutustaan Eevamari täydensi vastikään Taideyliopistossa tanssipedagogiikan maisteriopinnoilla (2021). 

Tanssissa Eevamarille keskeistä on se, miltä tanssiminen tuntuu tanssivan omassa kehossa. Tuo tuntemus saa tanssimaan ja sen kautta syntyy myös tanssijan yhteys tanssin katsojaan. Opetuksessaan Eevamari pyrkii herättämään oppilaissa omaksi koetun suhteen tanssiin. Tanssinopettaja tarjoaa mahdollisuuksia, innostaa ja haastaa, mutta tanssin pitää saada olla jokaisen omaa. Kukaan toinen ei voi tanssia sinun tanssiasi!

Eevamari toimii myös alkuopetuksen kehitystyöopettajana ja opettaa tällä hetkellä lastentanssia, lasten balettia ja klassista balettia. Eevamarista paras alku päivälle on edelleen päästä tanssitunnille.  

Eevamarin ajatuksia tanssista ja tanssin opettamisesta löydät myös täältä: https://vantaantanssiopisto.fi/tavoitteellista-tanssinopetusta-vai-elamyksellisia-hetkia/

Löydä oma suhteesi tanssiin - kukaan toinen ei voi tanssia sinun tanssiasi!

Tanssin ilo

Tanssi on parasta silloin kun se on samalla hauskaa ja kehittävää.

Yksilöllisyys

Huomiomme oppilaan omat tavoitteet, kehon ja eri ikäkausien kehityksen.

Oppilaslähtöisyys

Aktiivinen oppija on meillä keskiössä. Erilaisuus on rikkaus.

Luovuus

Tanssitaiteen ammattilaiset auttavat löytämään oman tavan tanssia.

Vuorovaikutus

Ryhmässä toimiminen, rakentavan palautteen saaminen ja antaminen.